El
dia 19 de novembre vam fer una visita a l'iQAC (institut de química
avançada) del CSIC per fer un taller de tensiactius.
Ens
vam rebre un equip de científics que estan fent el doctorat al
Centre de Química col.loidal i Interficial.
Després
d'explicar-nos molt bé què són els tensiactius vam poder observar
i fer alguns experiments com aquest , on el Joel va fer una bombolla
de sabó deixant atrapant en el seu interior CO2 que
havíem condensat prèviament.
Un altre experiment que ens va
sorprendre va ser la formació de «cápsulas de quitosano» tècnica utilitzada pel cuiner Ferran Adrià a les seves famoses
esferificacions. Per poder realitzar les esferificacions s’han d’utilitzar, a més del producte a esferificar, dues substàncies: l’alginat i el calci. Es poden utilitzar també goma xantana i citrat sòdic.
http://www.cocinista.es/download/bancorecursos/recetas/errores-esferificacion.jpg
No comments:
Post a Comment